Ziua 1
Plecare din Bucuresti ora 04:30 (PIATA UNIRII intersectie cu ALEEA DEALUL MITROPOLIEI) pe traseul Bucuresti - Slatina - Calafat - Bulgaria.
Primul popas duhovnicesc il vom face la Manastirea Rila unde se afla moastele Sf.Ioan de Rila. Ne indreptam spre granita si dupa formalitatile vamale trecem in Grecia. Ne indreptam spre Serres. Cazare si cina la hotel in Serres.


Ziua 2
Mic dejun. Vizita in Salonic - Manastirea Kato Xenia - Insula Evia
Kalimera! (Buna dimineata!). Mic dejun. Deplasare catre Salonic. Salonicul este capitala provinciei Macedonia si al doilea oras ca marime al Greciei. Aici Apostolul Pavel a adus pentru prima data mesajul crestinismului (50 d. Hr.). Pornim intr-un tur pietonal si vom vizita Biserica Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir unde se afla moastele sfantului care ocroteste biserica dar si orasul Salonic; Rotonda, unul dintre cele mai vechi monumente din Salonic, cunoscut si sub numele de Sfantul Gheorghe, apoi vom vedea Arcul lui Galeriu, situat pe Calea Ignatia, datand din anul 304 d.Hr.; ne indreptam apoi catre Biserica Sfanta Sofia (cea mai mare biserica din Salonic) unde sunt moastele Sfantului Vasile cel Nou si apoi Catedrala Mitropolitana (moastele Sfantului Grigorie Palama). Pe faleza se afla Turnul Alb - simbol al orasului.
Continuam calatoria noastra prin Grecia si ne indreptam spre zona centrala a Eladei. Oprim la Manastirea Kato Xenia, o frumosa manastirea de maici. Aici putem vedea o parte din Braul Maicii Domnului, tesut din par de camila si alaturi de Acoperamant, face parte din ramasitele pamantesti ale Maicii Domnului. Trecerea cu ferryboatul in Insula Evia. Cazare si cina la hotel in Insula Evia.


Ziua 3
Biserica Sf. Ioan Rusu -  Manastirea Nea Makri
Mic dejun. Ne indreptam spre localitatea Prokopi. Anual, mii de oameni vin la Biserica Sfantul Ioan Rusu din Prokopi, unde sunt adapostite moastele Sfantului Ioan Rusu, un sfant cunoscut si iubit in intreaga lume.
Ne vom indrepta spre Nea Makri. Pe colina neprihanitilor este Manastirea Buna-Vestire unde sunt moastele Sfantului Efrem cel Nou care este considerat ocrotitorul oamenilor care sufera de depresie. Ne indreptam spre portul Pireu si trecem cu ferryboatul in Insula Eghina. Cazare si cina la hotel in Insula Eghina. Kalispera! (Buna seara!)


Ziua 4
Insula Eghina, Sf. Nectarie - Atena - Kalambaka
Mic dejun. Situata la aproximativ 60 minute de capitala greceasca, insula este cunoscuta pentru culturile de fistic dar mai ales datorita faptului ca aici se afla moastele Sf. Nectarie. Ne indreptam spre Manastirea Sfanta Treime, vizitata de mii de oameni anual. Aici sunt adapostite moastele Sf. Nectarie, mare vindecator de diverse boli si facator de minuni.
Revenim in capitala Greciei si facem tur de oras, cu autocarul, in care vom vedea: Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piata Sitagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piata Omonia, Acropole. Plecam spre una dintre cele mai impresionante si frumoase zona ale Greciei - Kalambaka. Cazare si cina la hotel in Kalambaka.


Ziua 5
Mic dejun. Vizitam Manastirile din Complexul Meteora (vom vizita 2 manastiri in functie de programul fiecarei manastiri). Manastirile sunt spectaculos asezate pe varfuri stancoase din Tesalia, fiind printre cele mai izbitoare atractii din Grecia. Numele Meteora se traduce prin suspendat in aer si descrie perfect asezarea acestor locasuri de cult. Popas la atelierul de pictura al icoanelor bizantine - Zindros unde vom vedea cum sunt pictate icoanele. Imortalizam imaginea oferita de manastirile ,,suspendate intre cer si pamant. Parasim vestitul Complex Monahal de la Meteora, indreptandu-ne spre una dintre cele mai indragite regiuni din Grecia - Riviera Olimpului.
Facem un popas pentru a vizita Manastirea Sfanta Paraschevi. Oamenii se inchina la icoana si la moastele Sfintei Paraschevi aflate in biserica rupestra, apoi se coboara la izvor, care este considerat vindecator de boli de ochi. Cazare si cina in zona Riviera Olimpului. Timp liber pentru cumparaturi si/sau relaxare. Optional se poate organiza o frumoasa petrecere in stil grecesc.


Ziua 6
Mic dejun. La revedere Grecia! Avand in memorie minunatele locuri din Grecia, ne indreptam catre casa pe ruta Bulgaria - Calafat - Slatina - Bucuresti. Sosirea va fi in functie de formalitatile vamale si de trafic.

Pretul include:
- Transport cu autocarul climatizat pe toata durata programului
- 5 nopti cazare cu mic dejun si cina conform programului la hotel de 3*
- Tur al orasului Atena
- Tur al orasului Salonic
- Ghid insotitor din partea agentiei
- Preot insotitor

Pretul nu include:
- Intrarile la obiective
- Ferryboat Pireu - Insula Eghina - Pireu (30 euro/pers, se platesc in Grecia)
- Ferryboat Glyfa - Agiocampos (5 euro/pers, se platesc in Grecia)
- Mesele de pranz - optional

Acte necesare :
Carte de identitate sau pasaport valabil inca 6 luni de la intoarcerea in tara.
Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat, sau hotarare de divort definitiva in care i-a fost incredintat minorul, sau certificat de deces. In cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste, va prezenta cazier juridic. Copiii sub 14 ani au nevoie de PASAPORT si NU pot parasi Romania in baza Certificatului de Nastere.

Nota : locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului

OBSERVATII:
- tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
- camerele single se confirma doar de catre agentia de turism;
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
- ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
- conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
- agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
- efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site);
- pentru grupuri mai mici de 30 persoane, transportul se va realiza cu minibus sau midiautocar;
- transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer;
- prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:
a)30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii.
b)70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 16 zile inainte de plecare.
c)100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
d)100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
e)100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere: Early Booking/ Inscrieri timpurii/ Litoralul pentru toti/ Decada balneara/ Saptamana de refacere/ O saptamana la munte/ Last minute/ Ultra Last minute/ Oferte speciale/ Targ Turism/ Seniori/ Craciun/ Revelion/ Martisor/ Fidelitate sau alte programe similare.
f)100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile inafara Romaniei).
g)100% din pretul pachetului de servicii pentru in cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.
h)100% pentru biletele de avion.

Nota: In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de CISTOUR (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata). Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete CISTOUR Agency in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan.

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bucuresti - Evia
Transport Autocar Evia - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din din Bucuresti catre PELERINAJ 6 ZILE GRECIA SPIRITUALA, Toate locatiile, Grecia