Ziua 1
Bacau - Satu Mare - Kosice (660 km) Plecam din Bacau si ne indreptam spre Kosice, al doilea oras ca marime din Slovacia, care incanta prin arhitectura sa gotica, pietonalul din centrul vechi, plin de pub-uri, cafenele, taverne si magazine. Vizitam Catedrala Sfanta Elisabeta, Piata Centrala, una dintre cele mai frumoase din Europa Centrala, bine conservata, unde regasim cladiri aflate in patrimoniul slovac construite in stil gotic, renascentist, baroc dar si art nouveau Catedrala Sfanta Elisabeta este cea mai mare catedrala din Slovacia, iar in acelasi timp, cea mai estica catedrala gotica din Europa. A fost inaltata incepand cu 1378, timp de 130 de ani, pe locul unde exista o alta biserica purtand acelasi hram. Iar din stilul arhitectural gotic nu puteau lipsi celebrele garguiele, acele ornamente infatisand animale fantastice, uneori cu aspect infricosator din cauza aripilor, a ciocurilor si a ghearelor. Ele insa nu au doar rol decorativ, sunt folosite la scurgerea apei de pe acoperis, fiind situate la capetele jgheaburilor. Orasul Kosice a fost numit Capitala Culturala Europeana in 2013. Cazare hotel 3* in Kosice.

Ziua 2
Kosice - Zakopane - Cracovia (290 km) Dupa micul dejun, continuam deplasarea spre Cracovia. Excursie optionala la renumita statiune Zakopane. Orasul are un stil special, numit chiar stil Zakopane, este alcatuit din multe cladiri tradieeionale din lemn, construite de gorali - populaeeie pastorala de origine valaha al caror dialect polonez cuprinde multe cuvinte asemanatoare limbii romane. Ne indreptam spre Cracovia, considerata de multi inima Poloniei. Fosta resedinta a regilor polonezi, orasul este unul din putinele locuri in care inestimabilele opere de arta, adunate vreme de veacuri, nu au fost distruse in timpului razboaielor mondiale. Turul metropolei Cracovia, Orasul Regal de pe Vistula ce se mandreste cu cea mai mare piata medievala din Europa - Rynek Glowny - aflata pe lista patrimoniului cultural UNESCO din anul 1978, cu celebrele magazine de blanuri si chihlimbar. Ne deplasam cu autocarul catre Orasul Vechi (tur pietonal): Piata Rynek Glowny, Biserica Sf. Maria, o constructie gotica cu 2 turnuri ce detine unul dintre cele mai mari altare de lemn din Europa (altarul medieval sculptat de Veit Stoss - cea mai mare sculptura gotica din lume iar tavanul inalt este pictat intr-o nuanta unica de albastru - echivalentul polonez al albastrului de Voronet - cu stele aurii, iar pereii sunt pastelati ca intr-o pictura baroca), Biserica Sf. Barbara, Hala de tesaturi, Turnul Primariei, eleganta strada Florianska, fortul Barbacan - o frumoasa constructie ce dateaza din secolul al XV-lea si este astazi unul din simbolurile orasului, Poarta St. Florian, monumentul Grunwald. Prin pietonala Grodzka, ajungem pe dealul regal Wavel, unde se afla Castelul Wawel (peretii sai, din secolul XIV, adapostesc o larga varietate de obiecte de arta, de la gotice la renascentiste, la baroce, clasice si moderne. Este locul de inmormantare al mai tuturor persoanelor regale din Polonia, cat si a multor eroi, 2 poeti, 4 sfinti si un episcop) si Categrala Wawelska, sanctuarul national al Poloniei, fost loc de incoronare al monarhilor Poloniei. Alaturi de fortareata Barbakan si poarta Floriana, putem admira si trei turnuri: la Est, Baszta Pasamonikow (tunul ceaprazarilor), la mijloc, Baszta Stolarzy (turnul tamplarilor) si la Vest Baszta Ciesielska (turnul dulgherilor). Cazare hotel 3* in Cracovia.

Ziua 3
Cracovia - tur de oras & Auschwitz II - Birkenau (optional) Continuam vizitarea centrului istoric al Cracoviei. Optional, calatorim spre cel mai mare lagar de concentrare si exterminare construit de nazisti, situat la Oswiecim - Auschwitz II - Bikernau, in care vizitam rampa mortii isi ruinele celui mai mare crematoriu distrus chiar de nemti inainte de retragere, pentru a nu fi invinuiti de crime de razboi. Dupa pranz revenim in Cracovia - timp liber la dispozitia turistilor pentru explorarea orasului si cumparaturi. Cazare hotel 3* in Cracovia.

Ziua 4
Cracovia - Lvov (320 km) Dupa micul dejun, parasim cochetul oras polonez si ne deplasam spre Lvov - al doilea oras ca marime al Ucrainei si cel mai important din regiunea istorica Galitia. Acesta cunoaste o dezvoltare rapida datorita incrucisarii cailor comerciale dintre Marea Neagra si Marea Baltica, un oras renumit in primul rand pentru negustorii sai la acea vreme. Acesta este cucerit pe rand de polonezi, cazaci, suedezi si austrieci. Tur de oras: vom admira centrul istoric - Piata Centrala (Ploshcha Rynok), Biserica Armeneasca, Catedrala Latina, Capela lui Boim, Catedrala Sf. Gheorghe, Opera, Parcul Stryj. Ploshcha Rynok este piata principala din orasul Liov. Aceasta dateaza din secolul al XIV-lea, dupa ce regele polonez Cazimir al treilea a recunoscut drepturile de oras ale acestei zone. In jurul pietei se afla mai multe case, in stiluri arhitecturale diferite, precum cel renascentist, baroc, gotic, rococo sau modernist. Printre cele mai frumoase cladiri si monumente istorice si arhitecturale din Piata Rynok, mentionam: Casa Neagra, Palatul Bandinelli, Casa lui Lukasiewicz, casa construita in stilul Rococo a familiei Wiczek, Palatul Regelui Ioan Sobieski al treilea, Palatul Arhiepiscopului, Casa Szembek, Palatul Lubomirski, Casa Venetiana, Casa Heppner sau Casa Boim. De asemenea, in mijlocul pietei, chiar in fata Primariei, se organizeaza in fiecare zi de sarbatoare o piata agricola, unde localnicii din oras expun spre vanzare produse culinare traditionale, fructe si legume proaspete, gemuri si dulceturi, tuica si vin de casa, precum si produse vestimentare, artizanale sau bijuterii hand made. Cazare hotel 3* in Lvov.

Ziua 5
Lvov - Cernauti - Bacau (510 km) Lasam in urma Lvov si plecam spre Cernauti, unde vom face un tur de oras impreuna cu ghidul in limba romana. Vizitam: Mitropolia, Teatrul si Universitatea. La 1940, dupa preluarea sovietica din nordul Bucovinei, teritoriul a fost atasat in Republica Socialista Sovietica Ucraineana si limba primara in universitate a fost comutata in ucraineana. Universitatea, redenumita Universitatea de Stat din Cernauti, a fost extinsa in mod semnificativ si reorganizata. Predarea stiintei a fost crescut foarte mult, iar departamentul teologic a fost dizolvat si apoi redeschis in 1996. In 1989 universitatea a fost numita Yuriy Fedkovych pentru a onora un scriitor proeminent ucrainean, originar din Bucovina. Timp liber la dispozitia turistilor pentru ultimele cumparaturi - Cernauti este renumit pentru preturile foarte mici la diverse produse alimentare si nu numai. Dupa amiaza ne indreptam spre Romania si sosim in cursul serii, in functie de formalitatile vamale.


20 EURO reducere pentru plata integrala pana la 09.03.2022

Pret: 239 EURO / 215 EURO tarif non-refundable
Supliment camera single: 100 EURO

IMBARCARE DIN Bacau
Pentru grup minim 6 persoane - transfer microbuz, gratuit din toate orasele din Moldova pana in Bacau (tur/retur)

Grup minim: 40 pers.
- Pentru un grup de 35-39 persoane, pretul se majoreaza cu 15 EURO/pers.
- Pentru un grup de 30-34 persoane, pretul se majoreaza cu 25 EURO/pers.
- Pentru un grup de 25-29 persoane, pretul se majoreaza cu 30 EURO/pers.
Pentru un numar mai mic de 25 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza.

PRETUL INCLUDE
- Transport cu autocar licentiat
- 4 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*
- Ghid local in Cernauti
- Ghid-insotitor din partea agentiei
- Vizitarea obiectivelor turistice incluse in program

NU SUNT INCLUSE IN PRET
- Taxe de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii locali pentru acestea
- Taxe hoteliere (se achita direct de turist la receptia hotelurilor)

EXCURSII OPTIONALE
- Zakopane (include transfer si ghid): 10 Euro
- Auschwitz II - Birkenau (include transfer si ghid): 20 Euro

CONDITII FINANCIARE

TARIF FLEXI

TERMENE DE PLATA:
- 30% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 30% din pretul pachetului turistic, in intervalul cuprins intre ziua 3 de la data inscrierii turistului si 45 zile inainte plecarii;
- 40% din pretul pachetului turistic, cu minimum 21 zile inainte de plecare.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- Anulare gratuita, daca renuntarea se face cu 30 zile inainte de plecare;
- 50% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face in intervalul 30-21 zile inainte de plecare;
- 100% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face cu cel putin 20 zile inainte de plecare.

TARIF NON-REFUNDABLE

TERMENE DE PLATA:
- 50% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 50% din pretul pachetului turistic pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei (09.03.2022).

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- 50% din pretul pachetului turistic, dupa primirea serviciilor comandate, daca renuntarea se face pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei (09.03.2022);
- 100% din pretul pachetului turistic, dupa primirea serviciilor comandate, daca renuntarea se face dupa expirarea termenului de valabilitate a ofertei (09.03.2022).

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bacau - Kosice
Transport Autocar Lvov - Bacau

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Bacau catre Rusalii Cracovia si Lvov (5 zile), Toate locatiile, Polonia

Verifica tarife si disponibilitate