DER to DISCOVER: PORTUGALIA
Transport AVION | 8 zile, 7 nopti | de la 1.199 Euro/persoana


PRINCIPALELE ATRACTII INCLUSE:
Lisabona si Porto - cele doua mari orase ale Portugaliei
Centrele religioase: Tomar - Fatima - Batalha 
Universitatea din Coimbra si ramarcabila sa biblioteca
Palatele ducale din Guimaraes si Vila Vicosa
Degustarea vinului de Porto


ITINERARIU: 
Lisabona - Sintra - Cabo da Roca - Cascais - Obidos - Nazare - Tomar - Fatima - Batalha - Coimbra - Porto Vila Nova de Gaia - Guimaraes - Vila Real - Casa de Mateus - Valea Douro - Covilha - Vila Vicosa - Evora


DATE DE PLECARE:  26 Septembrie, 10 Octombrie


PROGRAM:
Ziua 1 Bucuresti - Lisabona
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 05:00 pentru imbarcare pe zborul  companiei KLM KL1372 cu destinatia Amsterdam. Decolare la ora 07:00 si aterizare la Amsterdam la ora 09:00. Decolare cu zborul KL1695 la ora 12:35 cu destinatia Lisabona, unde aterizam la ora 14:35. Intalnire cu ghidul local si transfer in oras pentru un tur panoramic si pietonal Lisabona. Vom trece pe langa obiectivele turistice principale ale orasului, de la Parcul Eduardo VII pana la Piata Marques de Pombal. Continuam apoi spre Piata Rossio din centrul orasului, strada Augusta si Piata Terreiro do Paco de langa raul Tajo. Impreuna cu ghidul local vom face un tur pietonal de la Muzeul Fado, urcand pe dealul Alfama pana la Castelul Sf. Jorge, pentru a ne bucura de o panorama deosebita asupra orasului. Ne indreptam apoi spre cartierul Belem unde se afla Manastirea Jeronimos si Turnul Belem. Transfer la hotel. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare VIP Executive Entrecampos 4* Lisabona sau similar.


Ziua 2 Lisabona - Sintra - Palatul Pena  - Cabo da Roca - Estoril 
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, excursie la Sintra - Palatul Pena - Cabo da Roca - Estoril.     Sintra, este un oras fermecator care, datorita microclimatului si frumusetii sale naturale, a fost ales de regalitatea portugheza drept loc de vacanta timp de multe secole. Datorita fondului sau istoric imens si a cladirilor sale istorice, UNESCO a inclus Sintra in Patrimoniu Mondial. Vizitam celebrul Palat Pena. Situat pe dealurile din Sintra, Palatul National Pena este o adevarata bijuterie a coroanei si un simbol al Portugaliei. Tonurile colorate ale palatului parca picteaza parcul verde din jur, creeand o atmosfera idilica. In maretia lui, pare parca desprins dintr-un basm si-l vom vizita impreuna cu ghidul local. Plecam apoi spre Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale. Drumul de intoarcere catre Lisabona ne va purta pe langa zona de coasta Guincho, cu oprire in Cascais, un fost sat de pescari. Cazare VIP Executive Entrecampos 4* Lisabona sau similar.


Ziua 3 Lisabona - Obidos - Nazare - Tomar - Fatima   
Mic dejun. Ne luam la revedere de la capitala lusitana si mergem spre Obidos, un oras medieval renumit pentru casele sale vopsite in alb, inconjurat de zidurile castelului pe care-l vom admira in turul pietonal cu insotitorul de grup. Continuam catre Nazare, un oras pitoresc de pescari unde, dupa ce ati vizitat Sitio, un minunat punct de panorama asupra Oceanului Atlantic, va puteti bucura de putin timp liber in zona de plaja, prilej pentru a face si pauza de pranz la unul dintre restaurantele locale. Ajungem apoi in Tomar, unde vom face un tur cu ghidul local si vom vizita Manastirea Ordinului lui Hristos, un complex de cladiri cu functiuni religioase construit in orasul Tomar in secolul al XII-lea, ce a fost la origine o fortareata a Ordinului Templierilor. Ultima vizita din zi va fi la Fatima, un punct de reper in credinta crestina cunoscut in intreaga lume, unde se spune ca Maica Domnului s-a aratat in 1917 celor 3 ciobani. Cazare hotel Steyler Fatima Congress & Spa 4* Fatima sau similar..


Ziua 4 Fatima - Batalha - Coimbra - Porto 
Mic dejun. La mica distanta de Fatima se afla Batalha, unde vom vizita impreuna cu ghidul local manastirea din secolul al XV-lea, declarata patrimoniu mondial de UNESCO, o capodopera a artei manueline initiale. Ne indreptam apoi catre Coimbra. Acest oras minunat a fost capitala Regatului in primele zile ale Monarhiei (secolul al XII-lea). Universitatea din Coimbra este una dintre cele mai importante universitati din Europa, inclusa in patrimoniul mondial Unesco, renumita pentru remarcabila sa biblioteca regala. Vom vizita cu ghidul local Palatul Regal (Sala Capelos, Sala Privata de Examinare si Sala Armelor), Capela Sf. Michael si biblioteca Joanina (Etajul Nobil, Etajul Mijlociu, Inchisoarea Academica). Continuam apoi cu vechea Catedrala din Coimbra. Ne imbarcam in autocar si continuam excursia catre Porto - al doilea oras ca marime din Portugalia. Acest oras are ceva mistic greu de descris si care variaza in functie de loc, ora din zi si lumina. Va invitam sa-l descoperiti! Seara, timp liber la dispozitie in Porto.Cazare hotel Carris Porto Ribeira 4* in Porto (plecare 26 septembrie) respectiv Golden Tulip Sao Joao da Madeira Business Hotel 4*  in Sao Joao da Madeira (plecare 10 octombrie) sau similare.


Ziua 5 Porto - Braga  
Mic dejun. Tur de oras Porto cu ghid local si degustare de vin de Porto. Suntem in Porto, un oras care va va cuceri de la prima vedere si care impresioneaza prin peisajul sau deosebit de pitoresc, pietele traditionale, casele sale vopsite simplu, strazile inguste, preparatele culinare traditionale pe baza de peste, snack-urile delicoase din carne si legume, tartele cu ou si nu in ultimul rand renumitul vin de Porto, pe care-l vom degusta la sfarsitul turului de oras. Vom vizita Palatul Bursei - Palacio da Bolsa (listat in patrimoniul Unesco), vechea Catedrala si biserica gotica St. Francisco (exterior),  apoi ne indreptam catre Vila Nova de Gaia pentru o vizita cu degustare de vin de Porto la Crama Calem (degustare de vin rosu si alb). Dupa amiaza, timp liber la dispozitie in Porto sau optional, excursie la Braga, al 3-lea oras ca marime al Portugaliei. Braga mai este cunoscuta drept capitala religioase a tarii intrucat este un loc plin de istorie. Vom face un tur pietonal cu ghidul local in centrul istoric cu stradutele sale pitoresti si apoi vom vizita Catedrala din Braga (intrare inclusa) un important centru religios si de pelerinaj al Portugaliei. Timp liber la dispozitie in Braga. Intoarcere la hotel in Porto. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare hotel Carris Porto Ribeira 4* in Porto (plecare 26 septembrie) respectiv Golden Tulip Sao Joao da Madeira Business Hotel 4*  in Sao Joao da Madeira (plecare 10 octombrie) sau similare.


Ziua 6 Porto - Guimaraes - Vila Real - Casa de Mateus - Valea Douro - Covilha  
Mic dejun. Excursia continua in apropiere de Porto la Guimaraes unde vom face un scurt tur pietonal pe strada Santa Maria si vizitam Palatul Ducilor de Braganza cu ghid local (inclus in patrimoniul Unesco). Guimaraes mai este vestit pentru faimoasa faianta de ajulezos de pe fatadele cladirilor si bisericile sale superbe. Ne indreptam apoi catre Vila Real unde vizitam Casa de Mateus - unul dintre cele mai emblematice centre culturale ale Portugaliei si, fara niciun dubiu, una dintre cele mai frumoase cladiri in stil baroc, clasificat ca monument national din anul 1911. Veti descoperi povestea in cadrul vizitei cu ghidul local. In drum spre Covilha, vom strabate peisajele deosebit de frumoase ale Vaii raului Douro care ar putea fi numita la fel de usor si Valea fermecata datorita frumusetii aparte si a magiei peisajelor sale. Vom face pauza de pranz in Peso da Regua. In drum spre Covilha trecem prin Seia si Torre da Serra da Estrela, cel mai inalt turn din Portugalia. Cazare hotel Covilha Dona Maria affiliated by Melia 4* Covilha sau similar.


Ziua 7 Covilha - Vila Vicosa - Evora   
Mic dejun. Ne continuam calatoria spre sudul Portugaliei pentru a ajunge in Vila Vicosa, cunoscuta drept Printesa regiunii Alentejo, una dintre cele mai pretioase si fermecatoare bijuterii din Alentejo. Satul este cu adevarat un muzeu in aer liber unde vom face un tur pietonal cu insotitorul de grup.  Vizitam cu ghid local Palatul Ducal Vila Vicosa, un palat regal fara egal in arhitectura portugheza. Este o cladire in stil manierist, cu o fatada de 110 metri acoperita in totalitate cu marmura din regiune. Este un loc memorabil cu peste 50 de camere deschise publicului,  o adevarata lectie despre istoria locala si nationala. In cadrul vizitei cu ghid local veti vedea colectii remarcabile de pictura, sculptura, mobilier, tapiserie, ceramica si bijuterii. Dupa pauza de pranz, ne imbarcam in autocar pentru a continua catre Evora - inimia regiunii Alentejo, oras inclus in patrimoniul mondial UNESCO si de catre te vei indragosti la propriu. Tur de oras Evora cu ghid local in care vom descoperi strazile sale labirintice, monumentele, piatetele sale, fantanile renascentiste. Vom vizita in interior Biserica Sf. Francisc si Osuarul (bilete incluse) si vom admira din exterior Catedrala si Manastirea din Evora. Cazare hotel Vila Gale Evora 4* sau similar.  


Ziua 8 Evora - Lisabona - Bucuresti 
Mic dejun. Transfer la aeroportul din Lisabona pentru imbarcare pe zborul companiei Air France AF1625 cu destinatia Paris. Decolare la ora 15:55 si aterizare la Paris la ora 19:25. Escala pana la ora 21:00 cand decolam cu zborul AF1088 catre Bucuresti. Sosire pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 00:55 (a doua zi). Sfarsitul pachetului de servicii.


SERVICII INCLUSE 
Bilet de avion Bucuresti - Lisabona, via Amsterdam, compania KLM 
Bilet de avion Lisabona - Bucuresti, via Paris, compania Air France
Bagaj de mana si bagaj de cala pe toate sectoarele de zbor
Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
Transport cu autocar local conform programului
7 nopti de cazare cu mic dejun inclus astfel:
2 nopti in Lisabona la hotel VIP Executive Entrecampos 4* sau similar
1 noapte in Fatima hotel Styler Fatima Congress & Spa 4* sau similar
2 nopti in Porto la hotel Carris Porto Ribeira 4* (plecare 26 septembrie) respectiv in Sao Joao da Madeira la hotel Golden Tulip Sao Joao da Madeira Business Hotel 4* (plecare 10 octombrie) sau similare
1 noapte in Covilha la hotel Covilha Dona Maria affiliated by Melia 4* sau similar
1 noapte in Evora la hotel Vila Gale Evora 4* sau similar
Excursiile, tururile si vizitele prevazute program: Lisabona, Obidos, Nazare, Tomar, Fatima, Batalha, Coimbra, Porto, Vila Nova de Gaia, Guimaraes, Vila Real, Casa de Mateus, Valea Douro, Covilha, Vila Vicosa, Evora
Bilete de intrare la obiective turistice: Manastirea Ordinului lui Hristos din Tomar, Catedrala din Coimbra, Manastirea Batalha, Universitatea din Coimbra, Palatul Bursei din Porto, Palatul Ducal din Guimaraes, Casa de Mateus din Vila Real, Palatul Ducal Vila Vicosa, Biserica Sf. Francisc si Osuarul din Evora
 Ghizi locali in: Lisabona, Tomar, Coimbra, Batalha, Porto si Evora
 Insotitor de grup


NU SUNT INCLUSE : 
Asigurarea storno si medicala (recomandata)
Bacsisul pentru sofer si ghizii locali: 5 euro/persoana/zi (se achita la fata locului)
Taxa de oras in Lisabona si Porto: aprox. 2 Euro/persoana/zi (se achita la receptie)
Excursiile optionale
Biletele de intrare la alte obiective turistice decat cele mentionate la servicii incluse


EXCURSII OPTIONALE: 
Se achita la fata locului si se organizeaza pentru minim 20 de platitori.
Sintra-Palatul Pena-Cabo da Roca-Cascais: 75 Euro/persoana. Include: transport autocar, bilet de intrare la Palatul Pena, ghid local pentru vizitarea palatului, transfer cu busul local din Sintra la Palatul Pena, insotitor de grup. 
Excursie la Braga: 30 Euro/persoana. Include: transport autocar, ghid local, bilet de intrare la catedrala din Braga, insotitor de gruo.


INFORMATII UTILE 
Documente de calatorie
Cartea de identitate sau Pasaport romanesc in curs de valabilitate pe perioada excursiei


Cazarea si programul excursiei: 
Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania. 
Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort. 
Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.


Informatii referitoare la zborile incluse in pachet: 

Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. 
Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni). 
Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza. 

vezi mai multe

Insotitor de grup vorbitor de limba romana; Transport Avion Bucuresti-Amsterdam-Lisabona 2023 Bucuresti - Lisabona; Taxe de aeroport; Transport Avion Lisabona-Paris-Bucuresti 2023 Lisabona - Bucuresti

vezi mai multe

Sejururi cu avionul din Bucuresti catre CIRCUIT DISCOVER PORTUGALIA, Lisabona, Portugalia

Verifica tarife si disponibilitate