fbpx
Despre noi Blog Tichete de vacanţă Termeni si conditii Contact

Agentia de turism DONARIS TOURS

Turcia 2022

Marmaris 2022

Statiunea Marmaris se afla in partea de sud-est a Turciei (provincia Mugla), in locul unde Marea Egee intalneste Marea Mediterana, in cel mai mare port natural al lumii. Este cea mai sofisticata statiune de pe riviera turceasca, intrecand chiar si Kusadasi-ul in privinta frumusetilor naturale si a peisajelor deosebite.
In partea de nord a statiunii este linistitul Golful Gokova, unde obisnuiau sa se ascunda navele in cel de-al doilea Razboi Mondial. Privita din acest punct, marea poate semana cu un lac, deoarece exista un spatiu mic si greu vizibil care leaga apele golfului de mare.
Primul lucru pe care il vezi dupa ce reusesti sa-ti desprinzi privirea de la marea albastru-turcoaz este minunata perdea de pini care coboara pe pantele line ale dealurilor pana aproape de plajele intinse cu nisip fin.
Marmaris este unul dintre cele mai importante porturi mediteraneene ale Turciei, in care opresc vase de croaziera, feriboturi si yachturi luxoase. In aceasta parte a orasului se afla un numar mare de restaurante, cluburi si cafenele, precum si un bazar animat, de unde puteti achizitiona in special suveniruri, mirodenii, covoare, obiecte de aur si imbracaminte de piele. Nu uitati insa ca traditia locala este sa negociati pentru fiecare produs, altfel riscati sa ii jigniti pe negustori, care nu au placere mai mare decat negocierea.
Un alt punct de atractie este Caravanseraiul (Hafsa Sultan Caravanserai), care poarta numele mamei lui Suleiman Magnificul. Construit in 1545, astazi caravanseraiul adaposteste magazine de suveniruri si cafenele.
Sporturile de apa sunt practicate la cel mai inalt nivel in Marmaris - exista mai multe centre de scuba diving, schi nautic, kitesurfing, surf, navigatie etc. Nu putem ignora nici parcurile acvatice, dintre care cel mai mare este Atlantis Waterpark, cu numeroase posibilitati de distractie: tobogane, piscina cu valuri, dar si un teren de mini golf si sali de bowling.

Una dintre atractiile majore ale statiunii sunt excursiile cu barca. Fiind un port aglomerat, ai ce alege si in materie de barci, dar si de trasee. Cele mai populare excursii sunt cele catre Rhodos sau catre Insula Cleopatrei, faimoasa pentru peisajul exotic si nisipul alb.

 

© 2017 Donaris Tours. All Rights Reserved. Designed By DecsMedia