fbpx
Despre noi Blog Tichete de vacanţă Termeni si conditii Contact

Agentia de turism DONARIS TOURS

Sejururi externe

Tenerife

Tenerife este cea mai mare dintre cele sapte insule Canare, o insula a contrastelor, la numai 300 km de “salbaticia”  Africii.
Partea de sud  a acestei insule ravnita ca destinatie turistica in ultimii ani, nu reprezinta doar un paradis tropical cu plantatii de bananieri, palmieri si plaje insorite tot timpul anului, ci si un teritoriu uscat la prima vedere! Cobori din avion si pana la hotel, nu vezi decat dealuri, munti golasi fara vegetatie si te gandesti daca  a meritat sa zbori 6 ore doar pentru plaja si pentru istoria interesanta a insulei determinata de numeroasele confluente dintre rasele si traditiile celor care au populat-o de-a lungul timpului.
Partea de nord a insulei este marcata de istoria si traditia locala, presarata de palmieri si plante exotice, cu arome salbatice si tropicale, verdeata te incojoara iar cel mai important oras Porto Cruz te farmeca cu portul sau vechi si cu casele -tipic canariene! Desigur atractia este sporita si de parcul natural Loro (papagal) Park unde te poti bucura de spectacole cu delfini, lei de mare, balene si papagali, poti admira specii rare de palmieri si plante exotice, poti urmari tigri, pantere, gorile, cimpanzei, jaguari, pasari flamingo, egrete, crocodili care iti “zambesc” prietenosi si te imbina sa le urmaresti habitatul in care iti demonstreaza care le  sunt obiceiurile de “acasa”!
In centrul insulei se afla Muntele Teide, o amintire vie si constanta a  activitatii vulcanice. In cele 3 luni de iarna – muntele este acoperit cu zapada iar la numai o ora de mers cu masina  puteti face o baie relaxanta in apele Oceanului Atlantic in Tenerife SUD. “Continent in miniatura”, dispune de un microclimat si contraste peisagistice spectaculoase, contrastul cel mai proeminent fiind insa predominantul verde al Nordului si soarele cald al Sudului. Tenerife este locul ideal pentru cei care sunt in cautare de soare, liniste, servicii diversificate, sport, lumina, relaxare si naturalete. Cluburile de noapte, karaoke, spectacole de cabaret, sporturi extreme, safari pe ocean in cautarea delfinilor si a balenelor, traditia locala si cultura europeana, fac din aceasa destinatie in tendinta in acest moment, o perla a atlanticului si o  bogatie a lumii turistice moderne!
Plaja este publica ca in toata Spania si nu este continua datorita formatiunilor stancoase prezente pe malul oceanului determinte de caracterul vulcanic al reliefului. Plaja amenajata este realizata cu nisip adus de pe fundul oceanului si prezinta o infrastructura turistica de invidiat  dar si o bogatie naturala  deosebita (mule golfulete cochete, de marimi  diferite). Cele mai apreciate plaje sunt: Playa de la Teresita (situata la nordul de Santa Cruz). A fost construita in 1973 cu nisip adus din Sahara); Playa de Las Americas (formata din mai multe zone)  si Playa de Los Cristianos ambele situate in Sudul Insulei.
Clima: Insula este Localizata la 300 km de continentul Africa si este strabatuta de lantul muntos care include si varful Teide (cel mai inalt din intreaga Spanie) care imparte insula in doua regiuni: Nordul si Sudul.

Sudul este mai arid, cu vegetalie desertica (si datorita vantului adus din Africa, un vant uscat cu particule foarte fine de nisip din Sahara care seaman din departare cu ceata, fenomen cunoscut de localnici de” Kalima”). Aici clima este uscata si calduroasa, cu ploi scazute, intalnite in sezonul Octombrie –Februarie.
Nordul este mai racoros si verde, cu precipitatii mai abundente, ceea ce a creat o vegetatie bogata, tropical luxurianta

© 2017 Donaris Tours. All Rights Reserved. Designed By DecsMedia