fbpx
Despre noi Blog Tichete de vacanţă Termeni si conditii Contact

Agentia de turism DONARIS TOURS

Pelerinaje 2019

Pelerinaj Grecia la Sfantul Andrei - 2019

Pelerinaj La Sfantul Andrei - 2019
Peloponez, Insula Eghina si Insula Evia
Sofia – Rilla – Meteora – Evia – Kato Xenia – Atena – Eghina – Patras – Kalavrita – Salonic
Transport: autocar
Perioada: 01.06 – 06.06.2019 (6 zile/5 nopti)
TARIF: 320 EURO/ persoana/loc in camera dubla
Supliment camera single: 120 EURO. Reducere pat suplimentar: 10 EURO
Reducere copil 2-12 ani in camera cu doi adulti: 70 EURO

Program

Ziua 1: BUCURESTI – SOFIA – ALEKSANDER NEVSKI – RILLA – SALONIC (720 KM)
Plecare din Bucuresti, din fata Garii de Nord (parcarea din fata garii, vis a vis de coloanele garii, in fata parcului Ministerului Transporturilor), la ora 06:00, pe traseul Bucuresti – Giurgiu – Russe. In Bulgaria vom face doua opriri: prima in centrul Sofiei, la Catedrala Aleksander Nevski (vizita panoramica a orasului), iar inainte de vama Kulata, ne vom abate 30 km de la drum pentru a vizita Manastirea Rilla. Seara cazare in Salonic la hotel 3*.

Ziua 2: SALONIC – METEORA – SFANTA PARASKEVI – ATENA (600 KM)
Mic dejun. Dimineata devreme plecam spre manastirile Meteora, al doilea centru monahal ortodox, dupa Muntele Athos. Prima vizita va avea loc in Valea Tembi, la Schitul Sfintei Paraschevi, in apropierea caruia exista o mica intrare in stanca ce duce la un izvor subteran, a carui apa este considerata a fi tamaduitoare pentru bolile de ochi. In continuare ne vom opri la atelierul de icoane bizantine, unde vom cunoaste tehnica picturii acestora, iar in continuare vom vizita doua dintre cele sase manastiri existente (Sfantul Stefan si Manastrirea Varlaam - intrarile nu sunt incluse, pret informativ 3 EURO/persoana/obiectiv). Dupa un popas pentru masa de pranz, ne continuam drumul spre capitala Greciei. Seara cazare in Atena la hotel 3*.

Ziua 3: SFANTUL NECTARIE TAVMATURGUL si TURUL ATENEI incluse; SF. EFREM CEL NOU – NEA MAKRI, optional
Mic dejun. Vom pleca in portul Pireu, insa nu inainte de a face un scurt tur panoramic al Atenei. Dupa ce traversam cu ferryboat-ul spre insula si portul Eghina, vom calatori la Manastirea Sfanta Treime, unde se odihnesc moastele Sfantului Nectarie Tavmaturgul. La pranz, traversam cu ferryboat-ul Eghina – Pireu. Cazare la acelasi hotel. Timp liber la dispozitie, sau optional, va propunem o excursie la Nea Makri, pentru inchinare la moastele Sfantului Efrem cel Nou. Pret informativ: 25 EURO/persoana (minim 20 platitori). Intoarcere la Atena.

Ziua 4: CANALUL DE CORINT – PATRAS – SFANTUL ANDREI – MEGA SPILEO (490 KM)
Mic dejun. Pornim spre Peninsula Peloponez. Prima oprire va avea loc la Istmul si canalul de Corint, care a fost construit artificial intre anii 1881 – 1893, dupa o idee care dateaza de peste 2000 de ani. Continuam pelerinajul spre Patras, unde ne vom inchina la catedrala Sfantului Apostol Andrei. In Biserica Mare se afla capul Sf. Andrei si crucea, iar in Biserica Mica (cea veche), ridicata pe locul martiriului sfantului, se afla mormantul si izvorul sfantului. In trecut, pe acest loc a existat o bazilica bizantina, iar inainte de aceasta a existat un templu antic grecesc, inchinat Demetrei, zeita agriculturii. Pe drumul de intoarcere spre Atena, ne vom abate de la traseu pentru a ne inchina la Manastirea Mega Spileo (Marea Pestera), la Icoana Facatoare de minuni a Maicii Domnului, facuta din tamaie si mastic de catre Sfantul Apostol Luca, precum si la alte numeroase parti de Sfinte moaste. Seara cazare la acelasi hotel in Atena.

Ziua 5 : SFANTUL IOAN RUSUL – CUVIOSUL DAVID – KATO XENIA – SALONIC (540 KM)
Mic dejun. Dimineata devreme plecam spre Insula Evia, unde ne vom inchina la moastele Sfantului Ioan Rusu, din satul Prokopi si la Manastirea Sfantului Cuvios David cel Batran. Traversare cu ferryboat Agiokampos (in insula Evia) - Glyfa. Ne intoarcem pe continent si ne continuam drumul spre Salonic; pe drum facem o scurta oprire la Braul Maicii Domnului la Manastirea Kato Xenia. Seara cazare in Salonic la hotel 3*.

Ziua 6 : SALONIC – BUCURESTI (720 KM)
Mic dejun. Tur de oras Salonic, pietonal dar si cu autocarul. Vom admira: Catedrala Sfantul Dimitrie, Biserica Sfantul Gheorghe, cea mai veche biserica din Grecia, Arca lui Galeriu, Biserica Sfanta Sofia la moastele Sfantului Vasile cel Nou, Catedrala Mitropolitana Grigorie Palama din Salonic, Turnul Alb (simbol al orasului, sec. XVI). In cursul pranzului plecam spre casa. Sosire in Bucuresti seara in functie de trafic si formalitatile vamale.

Tariful include:
- transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
- 5 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*: 2 nopti in Salonic, 3 nopti in Atena;
- taxele de traversare cu ferryboat pentru pasageri in porturile Pireu – Eghina si retur;
- vizite conform programului;
- insotitor roman de grup din partea agentiei;

Tariful nu include:
- asigurarea medicala si asigurarea storno;
- intrarile la obiectivele turistice;
- taxa de traversare ferryboat Agiokampos-Glyfa 9 EURO/ persoana (obligatoriu, se poate achita doar la fata locului);
- excursia optionala la Nea Makri – Sf Efrem cel Nou;
- asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 24 lei/persoana (persoane sub 60 de ani);
- asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, impreuna cu asigurarea medicala de calatorie;
- taxa de statiune conform clasificarii locale a unitatii de cazare: pentru hotelurile de 4* = 3 EURO/zi/camera, pentru hotelurile de 3* = 1,50 EURO/zi/ camera. Taxa de statiune se achita la receptie.

GRUP MINIM: 40 persoane

© 2017 Donaris Tours. All Rights Reserved. Designed By DecsMedia