fbpx
Despre noi Blog Tichete de vacanţă Termeni si conditii Contact

Agentia de turism DONARIS TOURS

Grecia 2021

Evia 2021

Insula Evia – Atât de frumoasă, și totuși atât de…necunoscută. Deși a doua cea mai mare insulă din Grecia, după Creta, insula Eviapare a se ascunde într-un con de umbră pentru turiști. Nu este nici pe departe la fel de cunoscută ca celelalte insule grecești, cu toate că este situată cel mai aproape de Atena și se bucură de peisaje absolut fantastice și plaje superbe, ce deseori sunt colțuri de paradis fără urme de pași prin nisipul fin.
Insula Evia se întinde de la vârful Peninsulei Pelion până în sudul coastei Attika, extremitatea sa sudică aflându-se la o distanță mică de insulele Andros și Kea, parte din arhipelagului Cicladelor. Evia și-a păstrat farmecul autentic al unei insule grecești de legendă, neîntinat de lanțuri hoteliere, magazine de suveniruri și mase de turiști. Insula este însă o destinație de vară populară printre turiștii greci, greco-americani, canadieni și australieni, și mai ales pentru cei care au avut familii în acest ținut.
Evia nu are aeroport propriu, însă vă va fi ușor să veniți aici odată ce ați ajuns în Atena sau pe insulele Skyros, Skopelos, Skiathos și Alonnisos. Cum Evia este o insulă foarte mare și foarte lungă (pentru a parcurge insula de la un capăt la altul aveți nevoie de aproximativ 5 ore, aceasta măsurând 3580 km2), trebuie să vă stabiliți ruta în funcție de destinația finală. Mai multe porturi din Evia asigură legătură cu Grecia continentală prin intermediul feriboturilor: în Marmari puteți ajunge cu feribotul din Rafina, Attica (1 oră), Agiokampos se află la 25 de minute de Glyfa, Fthiotida, Agia Marina, Marathonas are feribot spre Styra (45 minute), Edipsos este situat la 40 de minute de Arkitsa, Fthiotida, iar în Eretria se poate ajunge din Oropos, Attica, în 25 de minute.

© 2017 Donaris Tours. All Rights Reserved. Designed By DecsMedia