Despre noi Blog Tichete de vacanţă Termeni si conditii Contact

Grecia 2018

Kefalonia 2017

Insula Kefalonia este una dintre cele mai populare destinaţii din Insulele Ionice și cea mai mare insulă a grupului. Este situată între Lefkada și Zakynthos şi se poate lăuda cu plaje spectaculoase cu nisip fin și turcoaz. Printre multe alte frumuseți pitorești, Insula Kefalonia deține Parcul Național, aflat pe cea mai mare atracție turistică grecească - Muntele Ainos. Un parc unic, cu o pădure de brazi rari şi peisaje uimitoare, care îmbină duritatea munților cu suprafața lină a apelor. Este destinația ideală de vacanță, pentru iubitorii de natură şi sporturi de adrenalină.
Geografia pe scurt
Insula Kefalonia cunoscută sub numele de Cephalonia, este una dintre cele mai populare destinaţii din Insulele Ionice și cea mai mare insulă a grupului. Apele albastre şi transparente, nisipul fin, clădirile istorice şi situri arheologice alcătuiesc locul ideal pentru o vacanţă minunată în Kefalonia. Cunoscută sub numele de “insulă a navigatorilor”, Kefalonia este situată în largul coastei de vest a Greciei continentale, între insula Lefkada în nord şi Zakynthos la sud.
Puteţi ajunge cu feribotul şi avionul, aeroportul internațional al insulei se află la 8 km de capitală.
Plaje și sporturi acvatice
Insula Kefalonia are plaje frumoase, iar cele mai multe dintre ele au fost recompensate cu ”blue flag”. Cea mai cunoscută plajă este Myrtos şi a fost nominalizată între primele 5 cele mai frumoase plaje ale lumii. Pentru iubitorii de plajă şi soare, există peste 35 de plaje pe insula Kefalonia: Lassi, Platis Gialos, Petani, Agios Nikolaos, Lourdata, Mandras, Minies, Poros, Trapezaki. Se organizează excursii de scuba diving, vizibilitatea apelor limpezi din Marea Ionică fiind perfectă pentru observarea vieţii subacvatice sălbatice.
Plaja Myrtos a fost recent premiata  printre primele 5 cele mai frumoase plaje ale lumii - este situata la nord de capitala. Apele turcoaz sunt marca inregistrata a Myrtos, unul dintre locurile cele mai fotografiate din Grecia.  
Plaja Antisamos esteamplasata la 27 km nord est de Argostoli şi la 4 km de Sami. Una dintre cele mai superbe plaje de pe Kefalonia, Antisamos este o vastă plajă aurie, înconjurata de verdeaţă luxuriantă. Scenele de film de la Hollywood "Captain Corelli Mandolin " au fost filmate acolo.
Skala Beach este o plaja  lungă de nisip frumoasă, mărginită de dealuri dense şi afloriment stancos.Există un pavaj din piatră pe  plajă şi un loc de parcare în apropiere.
Plaja Lourdas este situata la 17 km SE de Argostoli, înconjurata de un peisaj verde, cu vegetatie bogata şi cascade frumoase.
Plaja Xi este cu siguranta una dintre cele mai cunoscute plaje din Kefalonia. Se distinge prin dealurile stancoase albe care înconjoară plaja şi culoarea roşie speciala a nisipului.
Shopping
Străzile comerciale ale insulei sunt situate în capitala Argostoli şi în special pe strada Lithostratos. În Kefalonia puteţi cumpăra vinurile Robola sau miere Cephaloniană numită Miere de Aur. În Fiskardo veţi găsi magazine mici, cu suveniruri realizate de artiştii din port. De asemenea, puteți opta pentru produse cosmetice tradiționale din ulei de măsline, bijuterii handmade, sculpturi interesante în lemn de măslin sau dantelă şi broderie de calitate. Sunt doar câteva lucruri folositoare pe care le puteți achiziționa din magazinele cu suveniruri. Ele sunt deschise între orele 09:00 – 15:00, cu excepţia magazinelor turistice, şase zile pe săptămână.

© 2017 Donaris Tours. All Rights Reserved. Designed By DecsMedia