fbpx
Despre noi Blog Tichete de vacanţă Termeni si conditii Contact

Agentia de turism DONARIS TOURS

Sejururi externe

Croaţia

Croatia este situata in Peninsula Balcanica in zona centrala a Europei. Are numerosi vecini: Slovenia, Ungaria, Serbia, Muntenegru, Bosnia si Hertegovina si Italia. Teritoriul sau continental este impartit in doua parti, datorita iesirii la Marea Adriatica pe care Bosnia si Hertegovina o are la Neum. CROATIA este cea mai complexa destinatie de vacanta.
De-a lungul secolelor, artisti si arhitecti italieni si-au lasat amprenta in Dalmatia si Istria, iar arta si arhitectura gotica si renascentista minunata se numara printre gloriile coastei Adriatice.
Statiunile Istriei dispun de facilitati turistice moderne si impresionante situri arheologice. 
Riviera golfului Kvarner este populara de pe vremea Austro-Ungariei, iar insulele ei sunt variate si includ oaze precum Krk, Rab, Pag.
Dalmatia de Nord, se remarca prin porturile in stil venetian, precum frumusetile naturale - lacurile si cascadele din parcul National Krka, arhipelagul Kornati, Paklenica.
Dalmatia centrala are o cultura bogata, o coasta splendida si insule renumite cum ar fi Hvar,Brac, Vis.
Dalmatia de Sud se mandreste cu orasul-fortareata Dubrovnik, cel mai frumos oras din Adriatica, iar in largul coastei se afla unele dintre cele mai incantatoare insule ale Croatiei, Mljet, cu lacurile sale gemene si Korcula, locul de nastere al lui Marco Polo.
Clima: regiunea de coasta are clima mediteraneana, temperatura medie vara 26-30℃, iarna 5-10℃; in august temperatura apei este de 25℃ iar in februarie de 12℃;in interiorul continentului, clima este
temperat continentala.
Litoralul Croatiei se intinde pe o lungime de 1778 km si are cinci zone distincte: Peninsula Istria, golful Kvarner, coasta dalmata de nord, coasta dalmata centrala si coasta dalmata de sud. De asemenea, se adauga 4000 de km de litoral insumati de cele o mie de insule pe care le detine aceasta tara. Croatia se numara printre tarile cu cele mai multe plaje cu steag albastru (blue flag), un simbol ecologic, acordat conform unor criterii foarte stricte care vizeaza deopotriva curatenia, calitatea apei si a mediului inconjurator.
Plajele in Croatia sunt diverse: cu pietricele, cu ponton betonat sau cu stanci. Foarte rare sunt plajele cu nisip fin si nisip in apa, dar plajele croate, mai ales cele din golful Kvarner sunt renumite pentru apa foarte curata si extrem de limpede. Turistii isi pot achizitiona de la orice magazin incaltari speciale pentru a intra in apa. Pe unele plaje cu pietricele sau ponton betonat se aduce nisip in timpul verii.

 

© 2017 Donaris Tours. All Rights Reserved. Designed By DecsMedia