fbpx
Despre noi Blog Tichete de vacanţă Termeni si conditii Contact

Agentia de turism DONARIS TOURS

City Break

City Break Praga

Despre Praga

Praga, orasul celor o suta de clopotnite sau Orasul de Aur, este capital Republici Cehe si este situata pe raul Vltava, in Boemia Centrala. Praga este cel mai cunoscut oras turistic din Europa Centrala. Unul din motivele ar fi ca Praga este orasul in care a avut premiera una dintre cele mai faimoase simfonii ale lui Mozart. Un alt motiv este arhitectura spectaculoasa. Vei gasi bine reprezentat stilul gotic, barocul, stilul renascentist, neo-clasicismul, dar si curente moderne: cubismul si ultra-modernismul. In conculuzie, Praga este un oras ideal pentru amatorii de cultura in general.

Viata de noapte: Iata 2 locuri destul de interesante: Karlovy Lazne, superclubul Pragai, care se intinde pe patru etaje, fiecare cu alt gen de muzica si Pivovarsky Dum, un loc de mers daca vrei ceva diferit. Are propria berarie si produce bere cu banana, cu cirese sau cafea.

Mancarea: Nu se poate sa vizitati Praga fara sa înfulecati o portie mare de carne de porc fiarta sau prajita, cu garnitura de cartofi sau varza, ori o farfurie plina ochi cu supa de pui si taitei. Unul dintre locurile unde puteti gasi aceste specialitati este restaurantul „Luvru“, de pe strada Narodn.

De vizitat: Primaria Orasului Vechi - In turnul ei se afla vestitul ceas astronomic ce dateaza din anul 1410. Cartierul Evreiesc - Vei putea vedea sinagoga ridicata in secolul IX, orologiul evreiesc si stradutele superbe de aici.
Teatrul Staroste Divaldo cu ocoperisul sau de aur.
Catedralele Miculas, Sf. Gheorghe si Sf Tyn.
Podul Carol, marginit de zeci de statui si invadat de pictori si de muzicanti.
Castelul Pragai - Este una dintre cele mai populare atractii ale orasului, fiind cel mai mare castel medieval din lume: 570 m lungime, 128 m latime si se intinde pe o zona de 7.28 hectare. Construit in secolul al IX-lea de catre printul Booivol, castelul a fost transformat dintr-o fortareata de lemn inconjurata de meterezede pamant, in cladirea impozanta de azi.
Nu pleca din Praga fara sa intri intr-una din vechile berarii de aici. Unele dintre ele au mai bine de 500 de ani istorie.

© 2017 Donaris Tours. All Rights Reserved. Designed By DecsMedia