fbpx
Despre noi Blog Tichete de vacanţă Termeni si conditii Contact

Agentia de turism DONARIS TOURS

Circuite interne 2021

Maramureș și bisericile de lemn 2021 (autocar)

Maramureș și bisericile de lemn 2021
Mănăstirea Rohia - Surdești – Budești – Sârbi – Mănăstirea Bârsana – Desești - Sighetu Marmației – Cimitirul Vesel de la Săpânța – Baia Mare - Mocănița de pe Valea Vaserului – Ieud
Date de plecare: 05, 17.05, 24.05.2021
Transport: autocar
TARIF: 189 euro/persoana/loc in camera dubla

Programul excursiei

Program

Ziua 1: București - Mănăstirea Rohia – Dănești (aprox. 590 km)
Plecare din București spre Maramureș. Lângă Târgul Lăpuș, poposim la Mănăstirea Rohia. Comoara ascunsă și bine păzită a mănăstirii Rohia este biblioteca, una dintre cele mai mari și importante din țară. Aici s-au adunat până acum peste 40.000 volume de carte. Cărțile și liniștea din acest colț de rai au fost motivele pentru care la sfârșitul anilor '70, scriitorul Nicolae Steinhardt, cel care a regândit noțiunea de fericire, alege să se retragă la Rohia. Petrecem următoarele 4 nopți în Dănești, lângă Baia Mare, în inima naturii.

Ziua 2: Surdești – Budești – Sârbi – Bârsana – Desești (aprox. 120 km)
Unele dintre cele mai frumoase sate și biserici din lemn din Maramureș se află pe Valea Izei, pe care o vom descoperi astăzi. Vizităm bisericile din lemn din Surdești, Budești și Desești, toate în patrimoniul UNESCO și mănăstirea Bârsana, un complex vast, unul dintre cele mai des vizitate locuri din Maramureș. Satul Sârbi este locul perfect pentru vizitatorii pasionați de arta meșteșugarilor sau de instalațiile tehnice țărănești care astăzi par niște curiozități. Vedem o vâltoare și o moară pentru măcinat boabe și vizităm un atelier artizanal, pentru a afla mai multe despre un stil de viață devenit în alte locuri doar o amintire. În încheiere, degustăm horincă, mândria fiecărui moroșan, la o gospodărie din sat.

Ziua 3: Sighetu Marmației – Săpânța – Baia Mare (aprox. 180 km)
Începem ziua cu Sighetu Marmației, vechea capitală a Maramureșului, pentru a vizita Muzeul Satului și Muzeul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, amenajat în fosta închisoare, unul dintre cele mai remarcabile din România. Pornim spre Săpânța pentru a afla povestea insolitelor cruci din lemn din Cimitirul Vesel și a meșterului popular care le-a creat: Stan Ioan Pătraș. La sfârșitul zilei facem o incursiune în Baia Mare și ne lăsăm sufletul să se încarce de istoria orașului.

Ziua 4: Mocănița de pe Valea Vaserului – Ieud (aprox. 189 km)
Vă invităm să participați la excursie opțională de o zi (extracost). Alternativ, vă puteți relaxa și bucura de facilitățile hotelului. Participanții la excursia opțională pleacă dimineața devreme spre Vișeul de Sus, punctul de plecare al mocăniței care străbate pitoreasca Vale a Vaserului. Astăzi Mocănița de pe Vaser este singura cale ferată îngustă din Uniunea Europeană pe care mai circulă un tren forestier. După amiază ne oprim în Ieud, sat cunoscut de meșteri și vizităm biserică de lemn, un alt monument UNESCO.

Ziua 5: Muzeul de Mineralogie din Baia Mare - București (aprox. 540)
Ne pregătim de drumul de întoarcere, profitând, pe drum, de o vizită la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare, cu o colecţie de peste 16.000 de eşantioane, toate din minele din Maramureş. Multe dintre ele sunt piese rare sau unicate.

Cazare
1. Hotel Secret Garden 4*, www.secret-garden.ro 

Localizare: Secret Garden este situat în localitatea Dănești, la doar 15 km de Baia Mare. Complexul constituie locul perfect pentru vacanțe, fiind situat departe de aglomerația orașului, în inima naturii.
Facilitățile hotelului: Oaspeţii pot folosi cele 3 piscine în aer liber sau piscina interioară, sala de gimnastică şi sauna. Hotelul oferă o gamă largă de tratamente de masaj, inclusiv un masaj cu pietre vulcanice fierbinţi. Secret Garden are teren de sport multifuncțional (fotbal, tenis, baschet) cu instalație nocturnă, precum şi o sală de jocuri cu facilităţi de tenis de masă şi darts. Restaurantul serveşte o gamă largă de preparate culinare internaţionale, atât în interior, cât şi pe terasă.
Facilitățile camerelor: Toate camerele dispun de TV prin cablu, Wi-fi gratuit, minibar, telefon, cabină duș, uscător păr, halat şi papuci de baie. Camerele sunt dotate cu aer condiţionat.

Reduceri si suplimente:
- Supliment SGL: 70 euro
- Reducere a 3-a persoană: 10 euro
- Copil 0-2.99 ani: gratuit
- Copil 3-11.99 ani: plătește doar 50 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)
- Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage România.

Observatii:
-
Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă.
- Hotelul menționat în acest program poate fi modificat, în acest caz agenția oferind o alternativă similară.

2. Pensiunea Frânc 3*
Localizare: Pensiunea Frânc este situată în Dănești, în imediata apropiere a hotelului Secret Garden.
Facilitățile pensiunii: Oaspeţii pensiunii dispun pe propietate de gradină cu grătar, livadă, masă de ping-pong. Turiștii beneficiază și de toate facilitățile hotelului Secret Garden, aflat în imediata apropiere: piscine, terenuri de sport, sală de jocuri, grădină, terasă, restaurant.
Facilitățile camerelor: Camerele oferă TV, acces gratuit la internet, încălzire centrală și o baie cu duș.

Reduceri si suplimente:
- Supliment SGL: 60 euro

- Reducere a 3-a persoană: 10 euro
- Copil 0-2.99 ani: gratuit
- Copil 3-11.99 ani: plătește doar 50 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)
- Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage România

Observatii:
-
Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă.
- Hotelul menționat în acest program poate fi modificat, în acest caz agenția oferind o alternativă similară.

© 2017 Donaris Tours. All Rights Reserved. Designed By DecsMedia