fbpx
Despre noi Blog Tichete de vacanţă Termeni si conditii Contact

Agentia de turism DONARIS TOURS

Circuite interne 2019

Iașiul și nestematele Moldovei 2019 (autocar)

Iașiul și nestematele Moldovei 2019
Intinerariu: Mausoleul de la Mărășești – Bacău - Iași - Humulești - Mănăstirile Neamțului – Muzeul Neculai Popa din Târpești – Situl Cucuteni – Podgoria Cotnari - Hârlău - Palatul Cuza de la Ruginoasa – Castelul Sturdza de la Miclăușeni
Transport: autocar (4 nopti/5 zile)
Date de plecare: 03.06, 26.08.2019
TARIF: 810 lei/persoana loc in camera dubla cu mic dejun

Ziua 1: București – Mausoleul de la Mărășești – Bacău - Iași (429 km)
Plecare din București de dimineață. Pentru că drumul nostru trece prin Mărășești, profităm de ocazie să admirăm Mausoleul Eroilor, iar la Bacău facem un popas la Curtea Domnească. Sosire la hotel în Iași, unde petrecem 4 nopți.

Ziua 2: Turul orașului Iași
După micul dejun, pornim într-un tur de descoperire a Iașiului, oraș-bijuterie! Clădiri superbe, oameni veseli și zâmbitori, străduțe pitorești și piețe mari unde uiți noțiunea timpului și unde fiecare pas te poartă către un alt crâmpei de istorie sau de legendă. Vedem Bojdeuca lui Creangă, Parcul Copou, Teiul lui Eminescu, Palatul Culturii, Piața Unirii, Casa Dosoftei, Biserica Trei Ierarhi, Palatul Roznovanu, Strada Lăpușneanu, Universitatea Al. I. Cuza și multe altele. Descoperim frumoasa mănăstire fortificată Cetățuia, oază de liniște în mijlocul orașului și încheiem cu un popas la "Plopi fără soț", din apropierea hanului Trei Sarmale, unde se ospătau și beau vinul prieteniei Eminescu și Creangă.

Ziua 3: Humulești – Mănăstirile Neamțului – Târpești (aprox. 280 km)
Azi avem ocazia de a descoperi ținutul Neamțului și de a întâlni unele dintre cele mai vechi și impunătoare mănăstiri din Moldova. Vizităm Agapia, Neamț și Secu. Ne oprim în Humulești, la Muzeul Memorial Ion Creangă, o căsuță veche păstrată cu grijă, în interiorul căreia domneṣte farmecul copilăriei celui mai mare povestitor român, Ion Creangă. Încheiem ziua la un muzeu surprinzător, Muzeul Neculai Popa din Târpești.

Ziua 4: Situl Cucuteni – Podgoria Cotnari - Hârlău (aprox. 160 km)
Vă invităm să participați la o excursie opțională de o zi (extracost). Începem ziua cu o vizită la Rezervația Arheologică de la Cucuteni, una dintre cele mai vechi şi misterioase civilizaţii cu ceramică pictată ale lumii preistorice, cu o vechime mai mare decât cea mesopotamiană. Apoi poposim la Podgoria Cotnari, printre cele mai faimoase din România, datând din anul 1448. Vinul de aici a fost preferatul lui Ștefan cel Mare. Facem un tur al cramei și ne bucurăm de o degustare de vinuri.  Continuăm cu Hârlău, veche aşezare a Moldovei, fiind atestat documentar încă de la 1386. Din vechile curţi domneşti medievale acum se mai păstrează ruinele şi o serie de vestigii foarte bine administrate de Muzeul de Istorie al oraşului. Vizităm Curtea Domnească, Biserica lui Ștefan și Muzeul Viei şi Vinului.

Ziua 5: Palatul Cuza – Castelul Sturdza – București (aprox. 390 km)
După micul dejun descoperim două palate somptuase din împrejurimile Iașiului, Palatul Cuza de la Ruginoasa și Castelul Sturdza de la Miclăușeni și aflăm povești și legende captivante despre viața marilor familii boierești din Moldova. Ne întoarcem în București spre sfârșitul zilei cu amintiri minunate.

Tariful include:
- 4 nopți cazare la hotel 4* în Iași

- Mic dejun bufet
- Vizite conform descrierii
- Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare
- Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

Tariful nu include:
- Asigurarea storno (nu este obligatorie, însă vă recomandăm să o încheiați)

- Taxe și cheltuieli personale
- Intrările la obiectivele turistice
- Excursiile opționale

Reduceri&suplimente
- Supliment cină în cadrul hotelului: 50 lei/ cină

- Supliment SGL: 340 lei
- Reducere TPL: hotelul nu dispune de camere triple
- Copil 0-2.99 ani: gratuit
- Copil 3-11.99 ani: plătește doar 240 lei (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)
- Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage România.

Excursii opționale neincluse în tarif: Situl Cucuteni – Podgoria Cotnari - Hârlău: 120 lei/ persoană (biletele de intrare la muzee nu sunt incluse în tarif)

Cazare se face la Hotel Bellaria 4*, www.bellaria.ro sau similar
Hotelul menționat în acest program poate fi modificat, în acest caz agenția oferind o alternativă similară.

Bine de știut
- Plecările pe acest program se fac din București, dimineața la 7.00, de la Terminalul MementoBUS, situat în spatele Autogării IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM și Gara Basarab (acces dinspre Șos. Orhideelor/ Pod Basarab).

- Turiștii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puțin jumătate de oră mai devreme față de orele de plecare menționate.
- Autocarele/ microbuzele transportatoare sunt moderne, echipate cu sistem audio-video, aer condiționat, scaune rabatabile.
- Așezarea în autocar/ microbuz va fi realizată de către ghidul însoțitor conform diagramelor de îmbarcare (în funcție de ordinea înscrierii turiștilor).
- Autocarul/ microbuzul face popasuri pe traseu la aproximativ 3 ore. 
- Îmbarcarea/debarcarea turiștilor din microbuz/ autocar se face doar la stațiile autorizate de pe traseu.
- Avansul la înscriere este de minim 50%.
- Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.
- Ordinea vizitelor din fiecare zi a obiectivelor turistice se poate modifica, cu asigurarea vizitării tuturor obiectivelor incluse în program.
- Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 20 persoane.
- Grupul minim pentru a se organiza excursia opțională este de 20 persoane.
- Excursiile opționale se achită la ghid, în lei, la cursul BNR din ziua respectivă + 2%.

CHR

© 2017 Donaris Tours. All Rights Reserved. Designed By DecsMedia