fbpx
Despre noi Blog Tichete de vacanţă Termeni si conditii Contact

Agentia de turism DONARIS TOURS

Circuite interne 2019

Banatul și Clisura Dunării 2019 (autocar)

Banatul și Clisura Dunării 2019
Intinerariu: Orșova – Eșelnița – Cazanele Dunării – Băile Herculane – Timișoara - Lugoj - Cheile Nerei – Cascada Bigăr – Oravița – Anina – Morile de apă de la Rudăria – Drobeta Turnu Severin
Transport: autocar (4 nopti/5ile)
Puncte de imbarcare: Pitești, Slatina, Craiova
Date de plecare: 22.09, 29.09, 06.10, 13.10.2019
TARIF: 860 lei/persoana in camera dubla cu demipensiune

Ziua 1: București – Orșova – Eșelnița (aprox. 420 km)
Pornim din București dis-de-dimineaţă și ne îndreptăm spre Defileul Dunării. La Orșova vedem Biserica romano-catolică, o curiozitate, atât prin forma ei non-conformistă, cât și prin faptul că a fost singura biserică catolică ridicată în timpul regimului comunist. Petrecem următoarele 4 nopți în Eșelnița, pe malul Dunării.

Ziua 2: Cazanele Dunării – Băile Herculane (aprox. 90 km)
Începem aventura de azi cu o excursie cu barca prin cea mai frumoasă porțiune a defileului Dunării: Cazanele Mari și Cazanele Mici. Admirăm faimosul Cap al lui Decebal, cea mai mare sculptură în piatră din Europa, Tabula Traina de pe malul sârbesc, Mănăstirea Mraconia și facem un scurt popas la Grota Veterani. După excursia cu barca, ne așteaptă edificii elegante din perioada habsburgică în Băile Herculane, considerată în secolul al XIX-lea una dintre cele mai la modă stațiuni din Europa. Ne bucurăm de o plimbare prin centrul istoric și de timp berechet pentru poze.

Ziua 3: Timișoara - Lugoj (aprox. 420 km)
După micul dejun e timpul deciziilor: pleci să admiri și să pozezi Timișoara, unul dintre cele mai frumoase orașe ale României și capitala Banatului sau alegi să îți iei bilet de voie și să petreci o zi de relax la băi, în Băile Herculane. Cei care înclină spre Timișoara au ocazia să admire monumentele baroc și Secession din centrul istoric și să descopere poveștile orașului. Timp liber pentru a explora și pe cont propriu. Apoi, la Lugoj, la casa Max Ausnit, recent restaurată, vor afla povestea fascinantă a unuia dintre cei mai mari industriași ai Europei, o vedetă a începutului de secol XX și unul din autorii progresului economic al României.

Ziua 4: Cascada Bigăr – Oravița – Anina – Rudăria (aprox. 300 km)
Vă invităm să participați la excursie opțională de o zi (extracost). Pornim de pe malul Dunării și ne îndreptăm spre Cheile Nerei, pentru a întâlni una dintre cele mai faimoase cascade din țară, Cascada Bigăr. Pregătiți-vă aparatele de fotografiat pentru călătoria cu trenul pe cea mai veche cale ferată montană din sud-estul Europei, care străbate un peisaj mirific între Oravița și Anina. Călătoria durează două ore. Oravița ne așteaptă cu un teatru unicat, cel mai vechi de pe teritoriul actual al României. La întoarcere, ne oprim la poalele Munţilor Almăjului în Parcul Mulinologic Rudăria, complex de mori de apă, aflat pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Ziua 5: Drobeta Turnu Severin – București (aprox. 380 km)
Astăzi intrăm în Drobeta Turnu Severin în căutarea Turnului de Apă, ridicat pentru alimentarea orașului între anii 1910 -1913 și a Cetății Severinului. Vizităm Muzeul Porțile de Fier pentru a vedea un colţ dintr-un paradis pierdut, ceea ce a fost insula Ada-Kaleh. Întoarcere în București spre sfârșitul zilei.

Tariful include:
- 4 nopți de cazare la pensiune 3* în Eșelnița, pe malul Dunării

- Mic dejun și cină + un pahar de apă și vin la masă
- Vizite conform descrierii
- Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare
- Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

Tariful nu include:
- Taxe și cheltuieli personale

- Intrările la obiectivele turistice
- Excursiile opționale
- Plimbarea cu barca prin Cazane (25 lei/ persoană)
- Biletul de tren Oravița – Anina (14 lei/ persoană)

Reduceri&suplimente:
- Supliment SGL: 240 lei

- Reducere a 3-a persoană: 50 lei
- Copil 0-2.99 ani: gratuit
- Copil 3-11.99 ani: plătește doar 240 lei (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)
- Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage România.

Excursii opționale neincluse în tarif: Cascada Bigăr – Oravița – Anina – Rudăria: 120 lei/ persoană (biletul de tren nu este inclus)

Cazare se face la:
- Pensiunea  Steaua Dunării 3*, www.steaua-dunarii.ro 

- Pensiunea Iulia 3*, www.pensiuneaiulia.ro
Unitatea de cazare mentionata în acest program poate fi modificat, în acest caz agenția oferind o alternativă similară.

CHR

© 2017 Donaris Tours. All Rights Reserved. Designed By DecsMedia