fbpx
Despre noi Blog Tichete de vacanţă Termeni si conditii Contact

Agentia de turism DONARIS TOURS

Craciun 2020

Crăciun în Mărginimea Sibiului 2020 (autocar)

Crăciun în Mărginimea Sibiului 2020
Muzeul ASTRA – Sibiel - Cisnădioara - Rășinari – Păltiniș - Sibiu
Perioada: 23.12-27.12.2020
Transport: autocar (4 nopti)
TARIF 1290 lei/persoana loc in camera dubla


Program detaliat
Miercuri, 23.12: București – Muzeul Astra – Sibiel (aprox. 310 km)
Plecăm din București pe Valea Oltului spre Sibiu. La Dumbrava Sibiului, profităm de ocazie să admirăm Muzeul ASTRA, frumos în orice anotimp, dar musai de vizitat iarna, ca să tihnească! Sosire la pensiuni în Sibiel, unde gazdele ne primesc călduros cu gustarea tradițională: vin fiert și uscățele.

Joi, 24.12: Mărginimea Sibiului (aprox. 90 km)
Fie alegi să te relaxezi la pensiune, fie te înscrii în excursia opțională care îți va dezvălui minunile din împrejurimi. Vom descoperi împreună Mărginimea Sibiului, cu așezări pitorești, peisaje spectaculoase și un ritm de viață domol. Oprim la Cisnădioara pentru a vizita impozanta bazilică în stil romanic din sec. XII. În Rășinari, cea mai veche localitate din zonă, vedem casele memoriale ale filozofului Emil Cioran și poetului Octavian Goga, ambii născuți aici și biserica ortodoxă pictată, construită în 1752. Încheiem turul la Păltiniș, cea mai înaltă stațiune de ski din țară. În drumul nostru ne lăsăm cuceriți de spectaculoasa șosea a concursurilor de raliu și de panorama Sibiului văzută de la înălțime.

Vineri, 25.12: Spectacolul Crailor, colinde și petrecere de Crăciun
După micul dejun, facem o vizită la biserica din Sibiel pentru a ne bucura de slujbă, cetele de colindători și de spectacolul Crailor. Îmbrăcaţi în costume populare, cu coifuri, săbii și panglici, Craii sau Irozii sunt copii care interpretează scena Naşterii Domnului în prima zi de Crăciun. Apoi ne relaxăm cu o plimbare prin sat. Parcurgem pe jos ulițele înguste, ne bucurăm de ritmul tihnit și vedem o impresionantă colecție în micul muzeu al icoanelor pe sticlă, opere ale unor autori simpli, ţărani de prin toate părţile Transilvaniei. Pe seară ne așteaptă o petrecere de Crăciun cu cină festivă, muzică live, ansamblu folcloric și dans.

Sâmbătă, 26.12: Tur de Sibiu
Ne trezim ceva mai târziu și luăm un mic dejun copios. Este ziua în avem ocazia să descoperim mai mult din spiritul orașului Sibiu. Iarna îi conferă un farmec cu totul aparte acestui oraș festivalier, cu clădiri istorice pastelate și piețe însuflețite de lumini și ghirlande elegante. Admirăm Turnul Sfatului, trecem peste Podul Minciunilor și prin Pasajul Scărilor, nu ratăm cea mai frumoasă stradă din oraș, Strada Cetății și luăm pulsul Târgului de Crăciun în Piața Mare, printre căsuțele dichisite de lemn, răsărite parcă din basmul cu Hänsel și Gretel.

Duminică, 27.12: Sibiel – București (aprox. 280 km)
Ne luăm rămas-bun de la gazde și ne pregătim de întoarcerea spre casă.

Pensiuni Sibiel 3*
Localizare: Pensiunile se găsesc în Sibiel, răspândite într-o vale pitorească, înconjurată de munţi, aproape de păduri de pini și arini. Sibielul face parte din zona pastorală Mărginimea Sibiului, încununată în 2015 cu distincția de „Destinație Europeană de Excelență pentru Turism și Gastronomie”. De departe cel mai renumit obiectiv turistic al satului este Muzeul de icoane pe sticlă, cu cea mai mare colecție de icoane pe sticlă din Transilvania; mii de turişti din lumea întreagă i-au trecut pragul.
Facilitățile pensiunilor: Proprietățile oferă sală de mese/ restaurant și servesc preparate din bucătăria tradiţională românească. Aici veți găsi o ambianță prietenoasă și relaxantă și mâncăruri excelente gătite în casă.
Facilitățile camerelor: Camerele oferă televizor şi băi moderne cu duș.

Tariful include:
-
4 nopți de cazare la pensiuni 3* în Sibiel, lângă Sibiu
- Mic dejun și cină
- Primire cu vin fiert și uscățele la sosire
- Prânz cu preparate tradiționale în prima zi de Crăciun
- Cină festivă de Crăciun cu pachet de băuturi, muzică live, ansamblu folcloric și dans
- Colinde și slujbă de Crăciun la biserica din Sibiel
- Turul Sibiului istoric
- Vizită ghidată la Muzeul ASTRA și la Muzeul de Icoane din Sibiel
- Alte vizite conform descrierii
- Transport cu autocar modern, cu climatizare
- Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

Tariful nu include:
-
Taxe și cheltuieli personale
- Intrările la obiectivele turistice (Muzeul ASTRA, Muzeul Icoanelor pe Sticlă, etc.)
- Excursiile opționale

Reduceri si suplimente:
-
Supliment SGL: 300 lei
- Reducere a 3-a persoană: 40 lei
- Tariful afișat este pentru loc în cameră dublă.
- Persoanele cu vârsta sub 55 ani beneficiază de aceleași tarife la programele Senior Voyage România.

Bine de stiut:
-
Plecările pe acest program se fac din București, dimineața la 7.00, de la Terminalul MementoBUS, situat în spatele Autogării IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM și Gara Basarab (acces dinspre Șos. Orhideelor/ Pod Basarab).
- Turiștii se vor prezenta la locul de îmbarcare cu cel puțin jumătate de oră mai devreme față de orele de plecare menționate.
- Deși se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, în unele ocazii poate fi necesar să facem modificări la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.
- Obiectivele turistice își rezervă dreptul de a modifica programul de vizitare cu ocazia sărbătorilor legale.
- Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 40 de persoane.

CHR

© 2017 Donaris Tours. All Rights Reserved. Designed By DecsMedia