fbpx
Despre noi Blog Tichete de vacanţă Termeni si conditii Contact

Agentia de turism DONARIS TOURS

Circuite externe 2019

Istanbul 2019 (autocar)

Istanbul 2019
Transport: autocar (4 nopti/5 zile)
Date de plecare: 17.04, 08.05, 29.05, 26.06, 17.07, 07.08, 28.08, 24.09, 16.10.2019
Tarif 199 euro/persoana loc in camera dubla
Camera single: 280 Euro
Copil sub 12 ani: 167 Euro
Bonus! Croaziera pe Bosfor;

Program

Ziua 1: Bucuresti - Istanbul (645 Km)
Ora 05:30 Imbarcare dinBucuresti - Calea Grivitei  (Gara de Nord - Muzeul CFR)
Ora 06:00 Plecare pe traseulGiurgiu - Ruse - Stara Zagora - Edirne - Istanbul.Sosire seara, dupa ora 18:30 si cazare la hotel 3*. La ora 20:30, tur panoramic cu autocarul in Istanbul (se traverseaza Stramtoarea Bosfor dinspre Europa spre Asia si invers).

Ziua 2: Istanbul
Mic dejun. Incepand cu ora 08:30, intreaga zi o dedicam descoperirii splendorilor fostei capitale otomane, unicul oras intins pe doua continente, locul in care doua lumi diferite si fascinante se unesc: Europa si Asia. Incepem cu  Biserica Bizantina Sfanta Sofia (Hagia Sophia) si Palatului Topkapi - fostul palat al sultanilor si actualul Muzeu National al Turciei, care adaposteste exponate unice: mana dreapta a Sfantului Ioan Botezatorul, sabia lui Stefan cel Mare, toiagul lui Moise, sabia lui David. Continuam cu Piata Sultanahmet, Moscheea Albastra (Sultanahmet Mosque), Hipodromul si Basilica Cisterna. Apoi va propunem o seara traditionala turceasca, cu dansuri orientale (program optional). Cazare la hotel 3*.

Ziua 3: Istanbul - Insula Printului
Mic dejun. Timp liber in Istanbul pentru vizite individuale sau croaziera pe Marea Marmara spre Buyukada - Insula Printului (include turul insulei cu trasura si masa). Insula Printului face parte dintr-un lant de noua insule, dintre care patru sunt mai importante: Buyukada, Heybeliada, Burgazada si Kinaliada. Pe tot parcursul plimbarii de o ora si jumatate se pot admira malurile european si asiatic ale Istanbulului. Pe insula vom face o plimbare cu trasura pentru a admira strazile inguste, ticsite de tarabele cu fructe si peste proaspat (program optional cu durata aproximativa 08:30 - 17:00). Cazare la hotel 3*.

Ziua 4: Istanbul - Shopping & Croaziera pe Bosfor
Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Sugeram vizita la Palatul Dolmabahce (Versailles-ul Istanbulului), unul dintre cele mai fascinante palate din lume, construit in secolul 19, fosta resedinta a liderului suprem Mustafa Ataturk. La ora 12:00 intalnire cu ghidul pentru croaziera pe stramtoarea Bosfor, care desparte marea Neagra de marea Marmara. (aproximativ 90 -120 minute incepand cu ora 13:00). Ne vom plimba pana la cel de-al doilea pod peste Bosfor (Fatih Sultan Ahmet) si ne vom intoarce pe partea asiatica, ocazie cu care vom admira ambele maluri ale Istanbulului - european si asiatic, dar si faimoasele obiective turistice ale orasului, Galata si Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce etc. Dupa-amiaza, timp liber pentru shopping in Marele Bazar - cel mai pitoresc loc de shopping din Istanbul, un loc foarte cautat de turisti, acoperind o suprafata de marimea unui oras, unde va puteti tocmi pentru orice sau in Bazarul Egiptean, renumit pentru condimente, ierburi aromatice si mirodenii. Mai puteti opta si pentru alte zone comerciale, cum ar fi Isstiklal Caddesi, Tesvikiye Caddesi, pietele Piata Horhor, Cukurcuma Sokagi. Cazare la hotel 3*.

Ziua 5: Istanbul - Edirne - Bucuresti (645 km)
Mic dejun. Ora 08:30 - plecare din Istanbul pe ruta Edirne - Ruse - Stara Zagora - Giurgiu. In Edirne (maxim 1 ora) se viziteaza Moscheea Selimiye, una dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane, inclusa in patrimoniul mondial UNESCO. Importanta acesteia este subliniata de existenta celor patru minarete de care este inconjurata, dar si de numarul mare de ferestre: nu mai putin de 999. Sosire in Bucuresti - Calea Grivitei  (Gara de Nord - Muzeul CFR).

Note: Grup minim: 30 persoane

Servicii incluse:
- Transport cu autocar clasificat (in Istanbul doar in zilele 1 si 5);
- 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3* in Istanbul;
- Ghid roman si ghid local pentru ziua 2.

Nu sunt incluse:
- Intrările la obiectivele turistice Basilica Cisterna: 8 Euro;
- Biserica Sf. Sofia: 9 Euro;
- Palatul Topkapi + Haremul Sultanului: 15 Euro;
- Palatul Dolmabahce: 9 Euro; Moscheea Selimiye: Gratuit; Moscheea Albastra: Gratuit;
- Excursiile opționale;

© 2017 Donaris Tours. All Rights Reserved. Designed By DecsMedia